Ben jij een jonge professional die droomt van een carrière in de horeca? Ontdek in deze blog het nieuwe horeca salaris van 2024! Dan is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, vooral als het gaat om salarissen. In deze blogpost duiken we in de spannende wereld van de horeca salarissen in 2024 en ontdekken we wat dit betekent voor jou!

De Huidige Stand van Zaken

Voordat we ons verdiepen in de details van de nieuwe salarissen, laten we eens kijken naar de huidige stand van zaken in de horeca. De sector heeft in de afgelopen jaren enkele uitdagingen doorgemaakt, maar 2024 belooft een keerpunt te zijn met positieve veranderingen.

Minimumloon en Secundaire Arbeidsvoorwaarden

Een van de meest opvallende veranderingen in 2024 is het de verhoging van het minimumloon voor horecamedewerkers. De overheid heeft besloten om het minimumloon te verhogen om gelijke trend te houden met de stijgende kosten van levensonderhoud. Dit is goed nieuws voor jonge werknemers, want het betekent een betere start voor jouw loopbaan in de horeca.

Maar dat is niet alles! Naast het basisloon zijn ook secundaire arbeidsvoorwaarden in de horeca verbeterd. Denk aan extra voordelen zoals maaltijdvergoedingen, flexibele werktijden en mogelijkheden voor bijscholing. Dit geeft jou als jonge professional niet alleen financiële stabiliteit, maar ook de kans om jezelf te blijven ontwikkelen.

Carrièrekansen en Groeipotentieel

In 2024 liggen er veel kansen voor jongeren om binnen de horecasector te groeien. Of je nu begint als ober, barista of keukenhulp, er zijn talloze mogelijkheden om je carrière op te bouwen. Restaurants en horecagelegenheden investeren meer in training en opleiding, waardoor jij de kans krijgt om je vaardigheden te verbeteren en door te groeien naar leidinggevende posities.

 

Salaris Horeca 2024

cao horeca basisloon en minimum UURlonen per 1 juli 2024

Leeftijd Schaal 1 t/m 4
21 jaar + € 13,68
20 jaar € 12,31
19 jaar € 10,94
18 jaar € 9,58
17 jaar € 7,52
16 jaar € 6,16
15 jaar € 4,79

Check hier de gehele loontabel; 

 

Vakantietoeslagen

Naast je salaris bouw je ook vakantietoeslagen op. Door horecawerknemers vaak vakantiegeld genoemd. Het gaat om een bedrag van minimaal 8,33% van het brutojaarsalaris. Wanneer je 8 weken hebt gewerkt ontvang je over dat bruto salaris nog 8,33% vakantiegeld. Bij een jaarcontract wordt dit één keer per jaar uitbetaald. Maar zodra je via My Working Holiday stopt met werken krijg je je vakantiegeld direct daarna uitbetaald. Altijd een fijn extra’tje voor dat toffe festival of citytripje!

 

Wat voor fooien krijg je in de Horeca?

Yes baby fooi!

Dit is het grote voordeel van het werken in de horeca. Alhoewel de basis salarissen niet zo hoog zijn als het salaris bij de GGD bijvoorbeeld, ontvang je wel een netto extra’tje elke maand! De fooi in de horeca op de vakantieplekken is niet het fooi dat je gewend bent in je eigen stad of dorp. Vakantiegangers zijn meestal vrolijk en gul waardoor jij per uur wel 1,5 euro tot 2 euro bovenop je salaris aan fooi verdient. Dit betekent bij een volle werkweek van 40 uur dat je wekelijks tussen de 60 of 80 euro extra krijgt.  Dit is meer dan €300 euro per maand extra!

Zo heb je een beetje een beter idee van wat jij kunt verdienen in de horeca.

Niet verkeerd toch? Ook werken in de horeca? Bekijk onze vacatures!

Laatste vacatures

Breng mij op de hoogte van de laatste vacatures

  • Medewerker Horeca Snackbar Vakantiepark Texel —
  • Camping Medewerker Camping Terschelling —
  • Medewerker Cafetaria De Halte Schiermonnikoog —
  • Wonen en werken op Schiermonnikoog —
  • Wonen en werken op Terschelling —
  • Wonen en werken op Vlieland —
  • Wonen en werken op Texel —
  • Wonen en werken op Ameland —
  • Keukenmedewerker Aparthotel Boschrijck Terschelling —
  • Zelfstandig Werkend Kok Hotel Schylge Terschelling —
Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×