Ameland: Some facts

Ameland is vanaf het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Het gehele eiland valt onder één gemeente, die dezelfde naam draagt. Op 1 januari 2019 telde het waddeneiland, en dus ook de gemeente, 3.674 inwoners.

Het is ultiem genieten op dit duurzame skate, surf en muziek eiland. Met een beetje pedal power fiets je binnen no time het 25 kilometer lange eiland over en sta je vervolgens met je voetjes in het zand te dansen tot de zon opkomt! Op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Het eiland telt 4 dorpen waarvan elk dorp zijn eigen dorpskarakter heeft met zijn gezellige, winkeltjes, kroegen, restaurants en eetcafés.

Naast het bruisende uitgaansleven is Ameland een eiland van veel natuur, rust en ruimte waar toeristen gedurende het hele jaar door komen genieten van de zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinaire genoegens.

Vanaf vaste wal is het 45 minuten varen naar de haven van Ameland

TIP: Madness Festival

Madnes-festival-Ameland-e1570453109501

Werken in de Horeca

Verschillende restaurants, hotels, strandpaviljoens en surfscholen op Ameland zijn het hele jaar door op zoek naar enthousiast personeel voor in de horeca die ervoor zorgen dat hun gasten de beste service krijgen tijdens hun welverdiende vakantie! My Working Holiday helpt ze daar mee. Dus wil jij ook werken op Ameland bij één van onze opdrachtgevers? Lees dan verder.

Lees ook over wie wij zijn en wat wij doen!

De functies

Het hele jaar door hebben wij dus functies beschikbaar voor het werken als;

 • bedieningsmedewerker
 • barmedewerker
 • barista
 • keukenhulp
 • afwasser
 • Chef-kok
 • Sous-chef
 • campingmedewerker
 • cafetariamedewerker
 • ijssalonmedewerker
 • en schoonmaker van hotelkamers.

Op Ameland is het werken en vakantie vieren tegelijk. Als je werkt, verdien je geld en doe je werkervaring op in een team van enthousiaste collega’s. Als je vrij bent, geniet je van de zon, de zee, het strand en het bruisende uitgaansleven. Het mooie is dat je vaak ook zonder ervaring de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen in één van deze functies!

Via My Working Holiday ga je zorgeloos aan het werk op Ameland. Wij regelen namelijk jouw vakantiewerk, slaapplek, reis en salarisadministratie. Stap uit je comfort zone en ga via ons aan het werk op Ameland. Je hoeft je alleen maar in te schrijven en aan te geven wie je bent, wat je zoekt en voor welke periode. De rest regelen wij!

Hoe dat werken op Ameland er nou uit ziet? Lees je hieronder!

 

Dáár ga je dan, misschien wel voor het eerst naar een plek ver van je eigen vertrouwde woonomgeving op de boot vanuit de haven van Hollum (Friesland) richting een nieuw avontuur! Een nieuwe werkplek, een nieuwe tijdelijke woonomgeving en op een eiland waar je waarschijnlijk nog helemaal niemand kent. Dat kan best spannend voor je zijn. Gelukkig hebben vele honderden jongeren voor jou deze zelfde reis afgelegd en kunnen zij hun avontuur en ervaringen met jou delen.

Fleur

Strandpaviljoen op Ameland

I had an amazing time! Learned alot about myself but also on the working field, with amazing colleagues that became my friends. Thanks alot for this amazing summer <3

Vito

Keukenhulp Strandpaviljoen Ballum

Daar ga je dan, helemaal alleen op de boot naar Ameland, naar een plek waar je niemand kent. Een echte sprong in het diepe voor mij. Maar wat heeft deze ervaring goed uitgepakt voor mij. Ik had totaal geen ervaring in de keuken maar bij het strandpaviljoen werd ik warm ontvangen en de chef-koks hebben mij alle kneepjes van het vak geleerd. Na 3 maanden kon ik al zelfstandig een lunch draaien. Ik heb mogen werken in een super gezellig team waar ik veel lol mee heb gehad. Ik heb me ook op persoonlijk en sociaal vlak erg ontwikkeld. Het contact met My Working Holiday liep ook super goed. Ze zijn zelfs langs geweest op mijn werkplek! Al met al een super ervaring die ik nooit meer vergeet.

Tanja

Eetcafé de Boerderij Ameland

Deze zomer wilde ik graag op een van de Waddeneilanden werken, en ik was benieuwd naar de horeca. Via My Working Holiday kwam ik terecht bij eetcafé De Boerderij op Ameland, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Hier krijg je de ruimte om ervaring op te doen, om fouten te maken en om hulp te vragen. Mijn taak is het brengen van dienbladen met drinken, en daarna de lege flesjes, glazen en kopjes weer mee te nemen. Dat betekent erg veel lopen, maar daar raak je al snel aan gewend. Gelukkig ben ik in mijn vrije tijd in een paar minuten aan zee; op de dijk of op het strand en kan ik van mijn vakantie genieten!

Ilse

Camping Medewerker Parc Koudenburg

In het begin vond ik het super spannend om alleen van huis weg te gaan, met name omdat je niemand kent. Maar toen ik van de boot af stapte voelde ik me gelijk welkom. Iedereen was echt super aardig en voelde me gelijk thuis in het team. Het werk was leuk. Als je een dagje vrij was kon je zo lekker naar het strand!

Mint

Eetcafé de Boerderij Ameland

Werken met MWH verliep spoedig en alles was goed geregeld. Ik kreeg op elke donderdag altijd netjes mijn salaris over de uren die ik de week ervoor had gewerkt! Het was erg fijn om een tussenpersoon als MWH te hebben. Zeker de communicatie was aangenaam en snel. Ik heb een hele leuke zomer gehad; veel mensen leren kennen en natuurlijk nieuwe ervaringen opgedaan.

Vervoer naar Ameland

Nadat wij alle stappen hebben doorlopen van jouw inschrijving en jij vanuit ons alle informatie hebt toegestuurd gekregen over praktische zaken en waar je precies aan het werk zal gaan is het tijd om je tas te gaan pakken. Maar wat neem je mee? Lees hier onze tips voor het inpakken van je tas!

Lees hier meer over het vervoer naar Ameland, de vertrektijden van de boot en de tarieven.

Eenmaal aangekomen op het eiland zal je de bus naar je werkplek nemen. Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de veerboot naar de alle vier dorpen, alle campings op Ameland en vice versa. Daarnaast is het mogelijk om snel van dorp naar dorp te reizen met lijn 1 en lijn 2.

 • Lijn 1 is de lijn tussen Hollum en Ballum en Nes en de veerboot naar Holwerd
 • Lijn 2 is de lijn tussen Buren en Nes en de veerboot naar Holwerd

In de bussen op Ameland kun je zowel met contant geld als met de pinpas een buskaartje betalen. Reizen met de OV-chipkaart en het opladen ervan is in de bussen op het eiland ook mogelijk.

Tip: Bewaar je boot- en buskaartjes

Want meestal krijg je de kosten die je voor de reis hebt gemaakt weer terug van je werkgever!

Eenmaal bij aankomst op je nieuwe werkplek zal je ontvangen worden door je leidinggevende of je collega’s. Zij zullen jou een rondleiding geven door het bedrijf en jou je tevens je nieuwe onderkomen laten zien. Meestal slaap je op een kamer in een personeelshuis die je deelt met je collega’s, wel zo gezellig! Hier kunnen jullie samen koken en chillen in de gezamenlijke woonkamer. Sommige bedrijven bieden huisvesting in vorm van een caravan, voor het échte vakantiegevoel!

Vandaag heb jij de tijd om je in je nieuwe woonomgeving te gaan settelen. Rust even lekker uit want de volgende dag wordt je ingewerkt op je nieuwe werkplek.

Vanaf dat moment heb jij binnen no time het eilandleven te pakken! Wedden dat jij binnen een week met een vol dienblad kan lopen? En wedden dat jij binnen no time een vriendengroep om je heen hebt verzameld waar je op je vrije dagen of na werktijd mee naar het strand gaat om te surfen of te chillen. Wellicht wil je na die hectische werkdagen juist even in je eentje een eindje gaan wandelen, paardrijden of fietsen door de prachtige duinen, het bos of over het strand.

Tijdens jouw #workingholiday in Nederland sta je er nooit alleen voor. Want als uitzendbureau zijn wij betrokken bij jouw welzijn tijdens je werkperiode. Je kan bij ons dus altijd terecht voor vragen of advies. Ondanks dat jij je al snel een Eilander voelt en je ongetwijfeld geen hulp nodig hebt, weet je dus dat je wel altijd een beroep op ons kan doen. GELIEVE NIET MIDDEN IN DE NACHT 😉

werkbezoek op Ameland !

Madnes-festival-Ameland-e1570453109501

Festival

Vakantiewerk Ameland

Vacatures Waddeneilanden

Ja! Ik wil mijn inschrijven voor een #workingholiday op Ameland!

De registratie is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je naam

Details

Omschrijf jezelf

Uploads

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

Vacature alert

Algemene voorwaarden

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook voor één van onze opdrachtgevers aan het werk op Ameland? Laat wat van je horen! Bekijk de vacatures of stuur direct een inschrijving voor een open sollicitatie. Wij regelen de rest!

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×