14 x waarom jij wil werken op Terschelling

Eindeloos strand. Wind door je haar, zout op je huid, natuur om je heen. Op de Terschelling laat je de hectiek achter je. Tijd krijgt een andere dimensie. Zodra je de veerboot pakt en over de Waddenzee uitkijkt, voel je je een ander mens. Je bent vrij om te genieten. Je hervindt en ontwikkelt jezelf. Steek je voeten in het water. Haal diep adem. Zuivere zeelucht.

Na deze 14 reden wil jij werken op Terschelling deze zomer.

1

De waddeneilanden: een uniek stukje wereld

Wist je dat het Waddengebied in 2009 bekroond is tot Werelderfgoed? Daarmee zijn de Waddeneilanden officieel erkent als ‘uniek voor de wereld’ en mogen ze zich in hetzelfde rijtje rekenen als het Great Barrier Reef in Australië, de Kilimanjaro in Tanzania en de Grand Canyon in Amerika. Daarnaast staan de Frisian Islands, waar de Waddeneilanden onderdeel van zijn, op nr. 30 van de New York Times ’52 Places to go in 2019’ en Friesland op nr. 3 in de Lonely’s Planet’s Best in Europe 2018. Een erkenning van jewelste en reden des te meer om hier deel van uit te maken!

2

Verklein je ecologische voetafdruk en stap op de boot voor dat vakantiegevoel!

Ben je bewust bezig met het verkleinen van je voetafdruk maar wil je liever niet inleveren op het vakantiegevoel? Pak in plaats van het vliegtuig naar een tropisch oord dan zeker de auto en de boot naar de Waddeneilanden en wroet met je tenen in het zand of dobber met een cocktail – of beter nog – een lekkere koude Skuumkoppe in zee.

Het Waddengebied ligt namelijk maar op een paar uurtjes rijden en met het opstappen in Den Helder, Harlingen, Holwerd of Lauwersoog vaar je er met de ferry binnen ± een uurtje naartoe. Alleen al de bootreis op de heenweg doet iets wonderlijks met je besef van tijd, waardoor je net zo’n gevoel van vrijheid en vakantie ervaart als op een onbewoond Bounty-eiland.

3

De cranberryboerderij op Terschelling

Een bijzondere schuur waar cultuur, natuur en folklore samen komen! Laat je verrassen door een unieke tentoonstelling over de honderd jarige historie van de eilander cranberry in woord en beeld. Waarom de cranberry alleen op Terschelling groeit, is echter een raadsel.. Geniet tussen door van de lekkerste cranberry thee, cranberry gebakjes en de Schylger Juttersbitter. Check de website hier!

 

4

Zeehondjes kijken

Als je ze nog niet gezien hebt tijdens de boottocht, dan kun je deze schattige beestjes altijd nog bewonderen tijden een bootexcursie vanaf het eiland. De Waddeneilanden zijn het thuisfront van de zeehonden. Op Terschelling kan je ook het natuurgebied de Noordsvaarder intrekken. Dit is een dynamisch natuurgebied gelegen aan de zuidwest zijde van het dorp West Terschelling. Kijk je vanaf het strand in westelijke richting over de Noordzee, dan zie je daar op een zandbank vele tientallen zeehonden liggen!

5

De strandfeestjes en gezellige kampvuurtjes op het strand

Geniet met je collega’s en vrienden van de leukste feestjes en gezamenlijke kampvuurtjes op het strand!

6

De brede stranden = Super gezond!

Vergeleken met de stranden aan het vaste land, zijn de stranden op de Waddeneilanden vele malen breder! De zilte zeelucht, de strandwandelingen en het zeewater is tevens super goed voor je huid, haar en je mind. Duik na je werk meteen de zee in!

7

Zingen met Hessel op Terschelling

Ooit stond hij in een vol Ahoy, nu zingt hij in de zomermaanden elke avond in zijn eigen Café de Groene Weide. Zowel jong en oud zingt uit volle borst mee met Hessel!

8

Extreme sporten beoefenen

Ga leren kiten, surfen of paardrijden!

9

Volop werk in de horeca en dus geld verdienen!

Ga fulltime aan het werken in een hotel, strandpaviljoen, restaurant of surfschool en spaar ondertussen voor je ticket naar de tropen!

10

Friends for life, and healthy food to die for.

Do we need to say more? Je maakt vrienden voor het leven en geniet van eerlijk & puur eten wat vaak op het eiland zelf verbouwd wordt! Probeer bijvoorbeeld iets wat afkomstig is uit de Waddenzee! Mossels, kokkels of oesters zijn een echte delicatesse. En niet te vergeten de superfood: zeewier! Breng een bezoek aan een zelfpluktuin of ga samen met een échte kookgek, strandjutter of eilandliefhebber het wad op en verzamel de basis voor je eigen maaltijd. Smullen van het Wad!

11

De vuurtorens van de Waddeneilanden

Mits je op de juiste plek staat en er een hele heldere hemel is, is het in de zomermaanden mogelijk om ’s avonds de lichten van alle vijf de vuurtorens te gelijk te zien schijnen.

12

Vooruitstrevend in Duurzaamheid

De Waddeneilanden zijn vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Initiatieven om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water spelen continu een grote rol. De eilanden zijn eigenlijk werelden in het klein en hebben als gezamenlijke ambitie om energie neutraal te zijn in 2020!

13

De zonsondergangen

De zonsondergangen zijn gewoonweg epic op de eilanden.

14

En, ook niet onbelangrijk. Je instafeed is jaloersmakend.

Kortom; Genoeg reden om komende zomer richting Terschelling te komen! Je kunt op #workingholiday zonder direct het vliegtuig op te moeten stappen. Geniet van een eilandleven in eigen land! Benieuwd welke vacatures er beschikbaar zijn op Terschelling? Kijk bij de vacatures op Terschelling of stuur ons een open inschrijving.

Tip; Ga op je vrije dag nog “Wad” goeds doen!

Nu jij je een echte Eilander voelt, kun je tijdens jouw werkperiode op Terschelling of op één van de andere eilanden naast je werk ook “Wad” anders goeds gaan doen voor je eiland. Ga bijvoorbeeld jutten! De zee zorgt voor bijzondere schatten maar ook voor veel plastic. Neem je eigen tas mee en neem alles mee wat niet bij de natuur hoort. Het zal je verbazen hoeveel plastic je tegenkomt! #doewad

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×