Werken in Oostenrijk

Summer season is over guys! Maar niet getreurd, jij kunt werken Oostenrijk! Wil jij werken in de sneeuw? Elke dag blije en rozige gezichten. Families en vrienden die onbezorgd en gezellig vakantie vieren. Ervaar zelf de ultieme wintersportbeleving. Together we make it happen!

neem contact met mij op

Laat alvast je gegevens achter en wij nemen contact met je op om samen jouw mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte

Werken in Oostenrijk via My Working Holiday

Wij zijn een samenwerking aangegaan met bedrijven in Oostenrijk zodat jij ook in de winter een te gekke tijd kunt beleven.

Elke winter is het voor horecagelegenheden in de wintersportgebieden in Oostenrijk een enorme klus om goed personeel te werven. Daarom ben jij een fantastische aanwinst voor onze winter poule.

Het voordeel om via My Working Holiday te gaan werken in Oostenrijk is dat jij een Nederlands contract aangeboden krijgt en dus ook verzekerd blijft in Nederland. Geen gedoe met het regelen van papierwerk, of het uitbetalen van je hard verdiende salaris. Wij zorgen dat dit helemaal in orde is voor jou.

Samen met onze samenwerkingspartner gaan er jaarlijks meer dan 500 enthousiaste horecakrachten en skileraren aan het werk in de bergen, op de pistes, in bars en restaurants. Wij zorgen dat jij onbezorgd aan je #workingholiday avontuur in Oostenrijk kunt beginnen.

Werken in de Horeca

We hebben ontzettend veel leuke vacatures beschikbaar waar wij jou voor in kunnen zetten. Je komt te werken op de leukste wintersportbestemmingen zoals Gerlos, Arlberg, Kirchberg, Saalbach Hinterglemm, Königsleiten, Westendorf, Zell Am See, Tirol en Ischgl. De meest voorkomende functies zijn;

 • Ontbijtmedewerker
 • Bar medewerker
 • Medewerker Bediening
 • Schoonmaker (huishoudmedewerker) hotelkamers & vakantiehuizen
 • Keukenhulp
 • Zelfstandig Werkend Kok
 • Hotelmedewerker
 • Medewerker sportwinkel
 • Skileraar/ snowboardleraar

Geertje

Barmedewerker bij Luigi's Turbo Bar in Westendorf.

Wat ik het leukste vind aan werken in Oostenrijk? Dat de vakantiegangers het naar hun zin hebben, en ze met een big smile de après ski verlaten, en ze de dag erop weer fris en fruitig aan je barretje zitten. En daarnaast natuurlijk het skiën, de sneeuw, de alm-hutjes in de bergen, de gezellige sfeer, de apfelstrudel mit sahne, en de dag afsluiten met een goede après ski in het zonnetje met een Jägermeister en een biertje.

Lina

Bediening in Hotel Mesnerwirt / Karat Westendorf.

“Eigenlijk is het iedere dag hilarisch. Je hebt zoveel lol met je collega’s en de gasten dat iedere dag een feestje is om te werken!”

Liza

Medewerker Bediening Westendorf

De bergen! Ze zijn geweldig in de winter maar ook prachtig in de zomer. De horeca, daar is de horeca zoals die hoort te zijn. Gezelligheid, mensen leren kennen en die van tijd tot tijd weer tegenkomen, en natuurlijk het lekkere eten.

Rob

Medewerker Skiverhuur

“Voorheen werkte ik in keukens op Mallorca en in Frankrijk. Omdat ik meer klantcontact wilde en Duits wilde leren, heb ik voor een winkel gekozen. Hier móet ik wel praten! Soms is het rustig, soms komt iedereen tegelijk. Laatst hebben we in één dag 500 Ierse wintersporters een uitrusting aangemeten. We waren tot half 12 ’s avonds aan het werk. Ze waren zo dankbaar dat ze ons later die week mee op stap namen.”

Rick

Skileraar

Na mijn studie periode wilde ik graag skileraar worden. Omdat ik al heel mijn leven in Westendorf kom heb ik voor dit dorp gekozen. Ook wist ik dat ik door deze ervaring veel nieuwe mensen zou ontmoeten. Dit was voor mij de ideale baan. Lekker buiten in de frisse berglucht.

Paul

Zelfstandig Werkend Kok

“Gedurende zo’n seizoen maak je van alles mee met z’n allen. Van ziekenhuisbezoeken en liefdesverdriet tot en met hard werken en de grootste lol; hier deel je het met je collega’s in plaats van met je familie en vrienden thuis. Samen beleef je veel in korte tijd. Je hebt veel voor elkaar over en die hechte band blijft. Ja, aan mijn tijd in Oostenrijk heb ik echte vrienden overgehouden. Sommige van hen spreek ik wekelijks en met mijn directe collega heb ik nog steeds een relatie! Vorige zomer zijn we gezellig met de hele groep op vakantie geweest. Ik kan zeker stellen dat Werken in Oostenrijk mijn sociaal leven verrijkt heeft.”

Wendy

Barmedewerker

Ieder seizoen leer je nieuwe mensen kennen. Als je meerdere seizoenen meedraait, leer je steeds meer mensen kennen én komen er dus ook steeds vaker oude bekenden bij jou langs. Dat maakt het iets minder lastig om vrienden en familie in Nederland achter te laten. En mis je het Nederlandse thuisfront toch? Dan houd je eenvoudig contact via sociale media, een belletje of een WhatsAppje. Omdat Wendy al vijf seizoenen heeft meegedraaid, voelt zij zich in Oostenrijk meer thuis dan in Nederland.

Oké tof! Maar hoe gaat het in zijn werk?

 • Het is hard werken, veelal 6 dagen in de week, 8 of 9 uur per dag. Maar het is zeker een prachtige ervaring om mee te maken.
 • De werkgevers bieden je gratis accommodatie en tevens zijn de maaltijden vaak inbegrepen. Daardoor is het naast de ervaring die je opdoet ook goed verdienen
 • Het salaris hangt natuurlijk wel af van je kwalificaties en werkervaring. Heel ruw genomen schommelt het bruto salaris vanaf 1400 euro tot de 2400 euro per maand. Voor specialistische functies worden ook hogere salarissen betaald.
 • Werk je via ons op de piste of in de horeca, dan krijg je hetzelfde salaris als wanneer je rechtstreeks bij de opdrachtgever in dienst zou zijn. Namelijk precies het loon dat de skischool of horeca-ondernemer met je afgesproken heeft.
 • Wij regelen jouw werkplek maar de heen- en terugreis, werkkleding en reisverzekering met wintersportdekking regel je zelf. Indien je hier niet goed uit komt helpen we jou met het uitzoeken van je reis. Mocht er iets gebeuren, dan regelt de verzekering bijvoorbeeld dat je terug naar huis kunt. Ook heb je gewoon te maken met de Nederlandse belastingdienst. Bekend terrein, dat is wel zo’n fijn idee.
 • Al meer dan tien jaar werken we samen met betrouwbare opdrachtgevers. We gaan persoonlijk bij ze langs en onderhouden actief contact, zodat we een goed gevoel hebben bij het bedrijf en jouw werkplek.

Wat vragen wij van jou?

 • Beschikbaarheid: Het is een pré dat je een heel winterseizoen beschikbaar bent. Dit betekent vanaf ongeveer midden december tot ongeveer eind maart. Gemiddeld 12 weken. De einddatum kan echter per skigebied iets verschillen. Mocht je voor een aantal weken beschikbaar zijn twijfel dan niet om contact op te nemen. We plaatsen je dan op de reservelijst.
 • Taal: Om in Oostenrijk te kunnen werken is een redelijke kennis van de Duitse taal wel een groot voordeel. Dit ligt ook een beetje aan de locatie. Daar waar ook veel Nederlandse gasten komen kan het minder belangrijk zijn voor werkgevers. Maar er zijn ook veel banen die door de werkgevers in Oostenrijk worden aangeboden waar alleen Engels genoeg is.
 • Ervaring: Horeca ervaring is een pré maar niet noodzakelijk!
 • Enthousiast: Zo lang jij barst van enthousiasme en zin hebt in een avontuur in de sneeuw, dan ben jij ready voor een #workingholiday in Oostenrijk.

Sollicitatieprocedure

Schrijf ons een leuke motivatie en vermeld hierbij wat je beschikbaarheid is. Wij zullen dan contact met je opnemen en samen met jou bekijken welke vacatures het beste bij jou aansluiten. Hierna gaan we je voorstellen bij de Oostenrijkse opdrachtgever. De meeste ondernemers in Oostenrijk gaan vaak pas echt kijken naar kandidaten vanaf september. je krijgt binnen een week te horen of ze je een geschikte kandidaat vinden en je uitgenodigd wordt voor een gesprek met het bedrijf.

Meer vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. We kijken uit naar jouw inschrijving!

-X- Team #Myworkingholiday

Inschrijven

De registratie is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je naam

Details

Omschrijf jezelf

Uploads

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

Vacature alert

Algemene voorwaarden

Are you becoming part of the team?

We kunnen je hulp goed gebruiken! Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×