Wonen en werken op Texel

Ben jij er aan toe om er even lekker tussenuit te gaan? Even uitwaaien op de mooie Nederlandse stranden? De Waddeneilanden zijn zo gezellig hebben zoveel moois te bieden. Nu de meeste Nederlandse vakantiegangers hebben besloten dit jaar massaal in Nederland op vakantie te gaan, is het drukker dan ooit tevoren op de eilanden. Veel hotels, campings en andere accomodaties zitten het gehele jaar volgeboekt. Hierdoor is er ook veel vraag naar personeel.

Veel medewerkers en oud medewerkers van ons hebben er voor gekozen om (bijvoorbeeld in hun tussenjaar of sabbatical) een tijdje hun huidige woon-en werkplaats te verruilen en te gaan wonen en werken op Texel. 

Door de vakantievibe die het hele jaar aanwezig is, kan je op Texel een vakantiegevoel hebben terwijl je ondertussen werkervaring op doet, mooie herinnering maakt en geld aan het verdienen bent.

Wanneer je zelf al een keer één van onze eilanden hebt bezocht, ken het gevoel. Zodra je de veerboot pakt en over de Waddenzee uitkijkt, voel je je een ander mens. Je bent vrij om te genieten. Op de Waddeneilanden hangt een chille vibe en elk eiland heeft hierbij zijn eigen charme.

Wil jij ook wonen en werken op Texel? Lees dan even verder over hoe jij kans kan maken op een toffe job op de eilanden.

Wonen en werken op Texel via My Working Holiday

My Working Holiday is een uitzendbureau en platform voor werkzoekenden die geïnteresseerd zijn om te werken in de horeca & toerisme op vakantiebestemmingen in binnen- en buitenland. Wij hebben een ontzettend groot netwerk op alle Waddeneilanden en hebben daarom vaak snel de juiste werk- en woonplek voor je gevonden. Daarnaast regelen wij de reis en salarisadministratie van onze kandidaten. Wat ook fijn is van het werken met een bemiddelingsbureau als My Working Holiday is dat je altijd een contactpersoon hebt die je kan helpen met de meest uiteenlopende vragen en je salaris altijd op donderdagmiddag op je rekening staat.

Werken in de schoonmaak of horeca

Op de eilanden is er het hele jaar door met name volop werk in de Horeca zoals het werken in de bediening of keuken van restaurants, hotels, vakantieparken en strandpaviljoens. Je kunt ook ingezet worden in de schoonmaak van hotelkamers of vakantiehuisjes. Als je al ervaring hebt in de horeca dan weet je dat het hard werken is. Je maakt vaak lange werkdagen van gemiddeld 32 uur tot 40 uur per week. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor wanneer je wat geld wilt gaan sparen. Naast het harde werken ontmoet je dagelijks veel leuke mensen en géén dag is hetzelfde.

Mooi meegenomen is ook dat je niet persé ervaring hoeft te hebben in de horeca om op de eilanden aan de slag te kunnen. Dit is overigens wel een pré. Heb je wel horeca ervaring? Dan zijn bedrijven eerder bereid om je aan te nemen. Als je geen ervaring hebt maar wel zin hebt om het te leren dan zijn de horeca zaken op de eilanden bereid jou te begeleiden en je de fijne kneepjes van het vak te leren. Je moet je voorstellen dat ze eigenlijk niks anders doen dan mensen jaarlijks opnieuw inwerken met alle vakantiekrachten die in de zomer komen bijspringen.

Beschikbare functies;

 • Bar medewerker
 • Medewerker Bediening
 • Huishoudmedewerker (hotelkamers & vakantiehuizen)
 • Keukenhulp
 • Afwasser
 • Cafetaria medewerker
 • Kok

Hoe werkt het?

Lijkt het jou ook leuk om een tijdje naar Texel te gaan? Wil jij ook graag ervaren hoe het is om te wonen en werken op Texel?

Laat hieronder dan wat gegevens achter. Geef hierbij aan voor welke periode je beschikbaar bent en wat voor soort werk je precies zoekt.  Wij nemen dan contact met je op en helpen je met de keuze voor een bedrijf dat helemaal bij jou past.

Wanneer jij een bedrijf hebt gevonden wat goed aansluit bij jouw wensen en waar graa aan de slag gaat dan regelen wij het volgende voor jou;

 • Een plek om te overnachten. Meestal een kamer in een personeelshuis.
 • Vergoeding van je maaltijden. Vaak kan je gratis mee-eten in het restaurant, scheelt weer in de portomornee
 • Vergoeding van je bootreis
 • Een salaris conform horeca cao en wekelijkse betaling
 • Extra vakantiegeld en vakantiedagen
 • Bovenop je bruto uurloon ontvang je fooi
 • Werken in een enthousiast, jong en gedreven team van medewerkers die net als jij voor een korte periode aan de slag zijn op het eiland.

En dit verwachten wij van jou;

 • Klantvriendelijkheid
 • Bereid hard te werken
 • Niet bang om een praatje te maken met gasten
 • Je bent voor minimaal 6 weken beschikbaar
 • Ervaring in de horeca is een pré, maar niet noodzakelijk
 • Je bent gemotiveerd en hebt zin in een #workingholiday in eigen land!

Tot slot nog enkele leuke facts 😉

1

De waddeneilanden: een uniek stukje wereld

Wist je dat het Waddengebied in 2009 bekroond is tot Werelderfgoed? Daarmee zijn onze eigen Waddeneilanden officieel erkent als ‘uniek voor de wereld’ en mogen ze zich in hetzelfde rijtje rekenen als het Great Barrier Reef in Australië, de Kilimanjaro in Tanzania en de Grand Canyon in Amerika. Daarnaast staan de Frisian Islands, waar de Waddeneilanden onderdeel van zijn, op nr. 30 van de New York Times ’52 Places to go in 2019’ en Friesland op nr. 3 in de Lonely’s Planet’s Best in Europe 2018. Des te meer reden om hier deel van uit te maken!

2

Verklein je ecologische voetafdruk en stap op de boot voor dat vakantiegevoel!

Ook niet onbelangrijk. Ben je bewust bezig met het verkleinen van je voetafdruk maar wil je liever niet inleveren op het vakantiegevoel? Dan is het werken of reizen naar één van onze eilanden een geweldig alternatief! Pak in plaats van het vliegtuig naar een tropisch oord dan zeker de trein en de boot naar de Waddeneilanden en wroet met je tenen in het zand of dobber met een cocktail – of beter nog – een lekkere koude Skuumkoppe in onze eigen Waddenzee!

Inschrijven

De registratie is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je naam

Details

Omschrijf jezelf

Uploads

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

Vacature alert

Algemene voorwaarden

Are you becoming part of the team?

We kunnen je hulp goed gebruiken! Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×