fbpx
jongeren op strand

Werken op de Waddeneilanden

Werken op één van onze eigen Nederlandse Waddeneilanden? Je hoeft natuurlijk niet al te ver van huis te gaan om een onvergetelijke tijd te beleven want ook in Nederland kan je een vakantiegevoel hebben terwijl je ondertussen werkervaring op doet en lekker geld aan het verdienen bent! 

De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Wanneer je zelf al een keer één of meerdere van onze eilanden hebt bezocht, ken jij het gevoel. Zodra je de veerboot pakt en over de Waddenzee uitkijkt, voel je je een ander mens. Je bent vrij om te genieten! Op de Waddeneilanden hangt een chille vibe en elk eiland heeft hierbij weer zijn eigen charme. 

#1 De waddeneilanden: een uniek stukje wereld 

Wist je trouwens dat het Waddengebied in 2009 bekroond is tot Werelderfgoed? Daarmee zijn onze eigen Waddeneilanden officieel erkent als ‘uniek voor de wereld’ en mogen ze zich in hetzelfde rijtje rekenen als het Great Barrier Reef in Australië, de Kilimanjaro in Tanzania en de Grand Canyon in Amerika. Daarnaast staan de Frisian Islands, waar de Waddeneilanden onderdeel van zijn, op nr. 30 van de New York Times ’52 Places to go in 2019’ en Friesland op nr. 3 in de Lonely’s Planet’s Best in Europe 2018. Des te meer om hier deel van uit te maken!

#2 Verklein je ecologische voetafdruk en stap op de boot voor dat vakantiegevoel!

Ook niet onbelangrijk. Ben je bewust bezig met het verkleinen van je voetafdruk maar wil je liever niet inleveren op het vakantiegevoel? Dan is het werken of reizen naar één van onze eilanden een geweldig alternatief! Pak in plaats van het vliegtuig naar een tropisch oord dan zeker de auto en de boot naar de Waddeneilanden en wroet met je tenen in het zand of dobber met een cocktail – of beter nog – een lekkere koude Skuumkoppe in zee.

medewerker bediening

Werken in de horeca

Op de eilanden is er met name in de vakantieperiode’s volop werk in de Horeca. Ga bijvoorbeeld aan het werk op een camping,  in een hotel, strandpaviljoen, restaurant of surfschool op één van de waddeneilanden. 

Werken in de horeca is een leuk maar ook een pittig beroep omdat je helemaal in het drukke hoogseizoen veel lange werkdagen maakt. (Dat is tevens ook weer een voordeel wanneer je geld wilt sparen!).  Je ontmoet dagelijks veel leuke mensen en géén dag is hetzelfde!

Mooi meegenomen is ook dat je niet persé ervaring hoeft te hebben in de horeca om op de eilanden aan de slag te kunnen. Op de eilanden zijn ze bereid jou te begeleiden en je de fijne kneepjes van het vak te leren.

Je bent een zomer of voor een langere periode in je tussenjaar van huis. Naast het opdoen van werkervaring, is het werken op de Waddeneilanden ook super goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je bent langere tijd van huis, gaat een avontuur aan waarin je nieuwe mensen ontmoet, je aan leert te passen in een nieuwe omgeving, je verantwoordelijkheid moeten nemen, zelfstandig zijn en natuurlijk keihard moeten werken! 

Werken op de Waddeneilanden is booming! De tientallen jongeren die via My Working Holiday bij onze opdrachtgevers aan het werk gingen op Texel, Vlieland, Terschelling Ameland of Schiermonnikoog kwamen na elk zomerseizoen met de meest enthousiaste en mooie verhalen terug naar vaste wal.

De Waddeneilanden bieden dus volop mogelijkheden voor jou ook wanneer je zelf nog geen of weinig ervaring hebt in de horeca!

Werken in de Horeca moeilijk?

Het lijkt simpel maar werken in de horeca is zeer divers met veel verschillende taken. Soms kunnen er problemen ontstaan in onverwachte situaties en die moet je snel en direct kunnen oplossen. Je leert hierdoor ook goed om te gaan met stress. Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar als je in de horeca werkt moet je snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden én ook nog eens gastvrij blijven. Verder is inlevingsvermogen belangrijk, je moet goed kunnen inspelen op de wensen en klachten van de gast. Het is hard werken maar na je werkdag geeft het je een voldaan gevoel wanneer jouw gasten met een grote glimlach naar buiten lopen.  Dat moet toch voldoening geven in je werk? 

Jij bent belangrijk voor ons

Op de Waddeneilanden is veel leegloop van jongeren die zelf gaan studeren in de grotere steden op vaste wal. In de vakanties is het er ontzettend druk met Nederlandse en Duitse toeristen. De horeca in deze gebieden staan dan ook te springen om enthousiaste seizoenskrachten om de drukte te kunnen behappen. Het is zelfs zo dat sommige restaurants en cafés hun deuren een extra dag, maar soms helemaal moeten sluiten vanwege een schreeuwend tekort aan gekwalificeerd personeel. Naast dat je wat extra geld kunt verdienen, een te gekke tijd zal beleven en werkervaring op doet ben jij in onze ogen dus ook gewoon een ware held wanneer je de horeca gelegenheden komt ondersteunen! 

De beschikbare functies

Voor de zomer van 2020 zijn we weer op zoek naar mensen die het leuk lijkt om in één van de volgende functies aan de slag te gaan; 

 • Camping medewerker
 • Bar medewerker
 • Medewerker Bediening
 • Huishoudmedewerker (hotelkamers & vakantiehuizen)
 • Keukenhulp
 • Afwasser
 • Cafetaria medewerker
 • Ijssalon medewerker
 • Kok 

Hoe werkt het?

Je meld je via onze website aan als werkzoekende. Je geeft hierbij aan voor welke periode je beschikbaar bent en wat voor soort vakantiewerk je precies zoekt. Wij helpen je met je keuze. 

Wanneer je een tof bedrijf hebt gevonden waar je aan de slag gaat dan regelen wij o.a. het volgende voor jou;

 • Een plek om te overnachten 
 • Vergoeding van je maaltijden
 • Vergoeding van je bootreis 
 • Een marktconform salaris
 • Elke donderdag ontvang je je salaris
 • Extra vakantiegeld en vakantiedagen
 • Bovenop je bruto uurloon ontvang je fooi

En verder nog;

En dit verwachten wij van jou

 • Klantvriendelijkheid
 • Bereid hard te werken
 • Niet bang om een praatje te maken met gasten
 • Je bent voor minimaal 4 weken beschikbaar
 • Je bent gemotiveerd en hebt zin in een #workingholiday in Nederland!

Tot slot een referentie van een Amelander ; - )

“Deze zomer wilde ik graag op een van de Waddeneilanden werken, en ik was benieuwd naar de horeca. Via My Working Holiday kwam ik terecht bij eetcafé De Boerderij op Ameland, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Hier krijg je de ruimte om ervaring op te doen, om fouten te maken en om hulp te vragen. Mijn taak is het brengen van dienbladen met drinken, en daarna de lege flesjes, glazen en kopjes weer mee te nemen. Dat betekent erg veel lopen, maar daar raak je al snel aan gewend. Gelukkig ben ik in mijn vrije tijd in een paar minuten aan zee; op de dijk of op het strand en kan ik van mijn vakantie genieten!” 

-X- Team #Myworkingholiday

Psst.. Deel deze vacature ook met je vrienden en krijg 50 euries!

Ben jij niet de juiste persoon voor deze vacature, maar ken jij wel iemand waar deze vacature wat voor kan zijn? Deel de vacature dan met je vrienden, klasgenootjes, collega’s, neefjes & nichtjes en verdien €50,- wanneer iemand uit jouw netwerk via My Working Holiday 8 weken heeft gewerkt!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Plant a tree

Wij helpen graag iedereen bij het vinden van een leuke #workingholiday in Nederland of in het buitenland, maar we geven ook veel om onze planeet. Bomen zijn geen goed doel, maar een noodzakelijk doel en van levensbelang voor een gezond klimaat.

Daarom planten wij voor elke kandidaat die via ons aan een #workingholiday avontuur begint één boom in Nederland en in het buitenland. Zo houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk en kunnen we iets terug geven aan onze planeet. 


Nina Visser

Hi, ik ben Nina! Het gezicht achter My Working Holiday. Al sinds mijn jongere jaren wist ik dat er grenzen waren om overschreden te worden. De wereld is groter dan je woonplaats. De drang om dat te ontdekken heeft ervoor gezorgd dat reizen een essentieel onderdeel van mijn leven is geworden. Toen ik op mijn 25e klaar was met mijn studie Small Business ben ik aan het werk gegaan als arbeidsbemiddelaar in de horeca. 5 jaar verder en klaar om mijn ervaring en passie met jou te delen en je op weg te helpen in jouw #workingholiday avontuur!