Hebben we een zomerse dag in Nederland, dan gaan we massaal naar het strand. En dat betekent dat de hele kust stampvol ligt en. Werk jij op het strand? Jij staat op deze dagen natuurlijk te ploeteren in een strandbar of strandpaviljoen. Niet echt fijn om dan te werken natuurlijk. Maar niet getreurd!  Als je het een beetje goed aanpakt, dan kan het gewoon super goed zijn voor je gezondheid.

Voel jij je ook altijd zo goed na een dagje strand? Je bent niet de enige. Britse psychologen hebben gekeken naar de impact dat het strand op ons heeft en kwamen tot de conclusie dat – of je nou acht jaar oud bent of tachtig jaar – iedereen baat heeft bij een dagje strand. Ook andere outdoor locaties (denk aan het bos, of het park) werden geassocieerd met positieve gevoelens als plezier en rust. Maar een bezoekje aan het strand had toch wel de grootste impact.

 

Je mooie huid

Als je dan toch op het strand aan het werk bent, vergeet dan niet na je werk een verfrissende duik te nemen in de zee. De zee bevat onder andere vitaminen, minerale zouten, sporenelementen en aminozuren, en heeft daardoor een helende werking voor een stralende huid! Het kan de geïrriteerde en beschadigde huid genezen en werkt als een soort natuurlijke peeling. Net als de zeezout scrub die je thuis in je badkamer hebt staan, verwijdert zeewater dode huidcellen en stimuleert het de productie van nieuwe. Heb je last van hooikoorts? Ook dan is zwemmen een goed idee. Het zeewater kan werken als zoutspoeling, en daarmee symptomen als een jeukende neus of loopneus verminderen. Denk er wel om dat de zon erg schadelijk voor je huid is. Smeer je dagelijks meerdere malen in met factor 30 en jij zit komende zomer safe.

Je sterke mind

Op een dag dat het 30+ graden is moet je misschien niet denken aan een strandwandeling, maar als het ’s avonds afkoelt kun je alsnog een fijne wandeling maken. Het geluid van de zee werkt kalmerend, en volgens Britse onderzoekers schept de weidse leegte van het strand ruimte voor rust in je hoofd. Een strandwandeling is dus het perfecte moment om na te denken en gedachten op een rijtje te zetten. Maar helemaal nergens aan denken kan natuurlijk ook gewoon als je daar behoefte aan hebt. Voel hoe je voeten het zand aanraken, snuif de zilte zeelucht op en geniet van de ondergaande zon.

Je nachtrust

Oké, eerlijk is eerlijk. Tijdens je werkvakantie zal je nachtrust regelmatig te lijden hebben. Maar ken je dat rozige gevoel na een lange dag op het strand? Je ogen prikken, je huid voelt warm aan, en op het moment dat je je bed aanraakt val je als een blok in slaap. Heerlijk. Maar wil je eens echt verzekerd zijn van een goede nachtrust, dan is enkel aan het strand liggen niet genoeg. Een beetje beweging is wel op z’n plaats, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Surrey. Ze vergeleken deelnemers die een strandwandeling hadden gemaakt met deelnemers die elders in het land hadden gewandeld, en kwamen tot de conclusie dat een wandeling over het strand zorgt voor een betere nachtrust. De groep sliep gemiddeld 47 minuten langer tijdens de nacht erop.

Ben jij na al die gebroken nachtjes hangend op het strand met je vrienden of feestend in de kroeg toe aan een goede nachtrust? Ga dan na je werk of op je vrije dag het strand op voor een strandwandeling!

Bekijk alle vacatures op het strand.

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×