Vacatures op de Waddeneilanden

Wil jij graag werken op één van de Waddeneilanden? My Working Holiday heeft het gehele jaar door de leukste vacatures op de Waddeneilanden beschikbaar.

Werken op de Waddeneilanden is een unieke ervaring, met de mogelijkheid om te wonen en werken in een prachtige natuurlijke omgeving en te genieten van de rust en stilte van de eilanden in de wintermaanden en de het bruisende uitgaansleven in de zomermaanden! De Waddeneilanden, waaronder Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, zijn populaire vakantiebestemmingen en hebben daarom veel werkgelegenheid in de toeristische sector, zoals horeca, detailhandel en recreatie.

Medewerker Bediening Strandpaviljoen Bravo Ameland

Over de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een groep van vijf eilanden gelegen in de Noordzee, voor de kust van Nederland, Duitsland en Denemarken. De Nederlandse Waddeneilanden zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze eilanden zijn bekend om hun unieke natuurlijke schoonheid, met brede stranden, duinen, bossen en kwelders. Ze zijn populair als vakantiebestemming vanwege de rust en stilte, het actieve buitenleven en de vele mogelijkheden voor watersport, fietsen en wandelen.

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en heeft een gevarieerd landschap met duinen, bos, strand en polder. Vlieland is het kleinste bewoonde eiland en staat bekend om zijn rustige en autovrije sfeer. Terschelling is het op een na grootste Nederlandse eiland en heeft een uitgestrekt duinlandschap en kilometerslange zandstranden. Ameland heeft brede stranden en een rijke historie, met onder andere een vuurtoren en verschillende musea. Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland en heeft een prachtig duinlandschap en een levendige vogelpopulatie.

Er wonen ongeveer 25.000 mensen op de Nederlandse eilanden, waarvan het merendeel in de dorpen woont.

Werken in de Horeca op de Waddeneilanden

Werken in de horeca op de Waddeneilanden is een unieke en uitdagende ervaring . De eilanden zijn populaire toeristische bestemmingen en hebben daarom veel horecagelegenheden, zoals restaurants, bars en hotels. Er zijn verschillende functies in de horeca waar je aan kunt denken, zoals medewerker bediening, barman/vrouw, kok, afwasser, of zelfs manager van een horecabedrijf.

Als je wilt werken in de horeca op de Wadden, zijn er verschillende mogelijkheden. De makkelijkste manier is om je in te schrijven bij een uitzendbureau of website dat gespecialiseerd is in de horeca op de Waddeneilanden, dat vaak contacten heeft met veel verschillende bedrijven op de eilanden.

Het werken in de horeca op de Waddeneilanden kan soms uitdagend zijn, omdat het toerisme seizoensgebonden is en het werk daarom vaak afhankelijk is van de drukte van het toeristische seizoen. Bovendien kan het weer op de Waddeneilanden soms onvoorspelbaar zijn, wat impact kan hebben op het aantal toeristen en dus ook op de hoeveelheid werk.

Maar als je van de natuur en de rust van de Waddeneilanden houdt, kan werken in de horeca op de Waddeneilanden een geweldige ervaring zijn. Je hebt de mogelijkheid om te werken in een prachtige omgeving, waar je kunt genieten van de mooie stranden, duinen en het unieke landschap van de Waddeneilanden.

Bekijk alle vacatures op de Waddeneilanden

Waarom via My Working Holiday aan het werk op de Waddeneilanden?

  • Door ons contact met meer dan 100 bedrijven op de Waddeneilanden, zit er altijd een leuke werkplek tussen die aansluit op jouw wensen.
  • Werkweken van 32 tot 40 uur per week
  • Slaapplek in een compleet ingericht personeelshuis die je deelt met collega’s van jouw leeftijd
  • Drinken, lunch en avondeten in het restaurant waar je werkt
  • Vergoeding van je bootreis
  • Salaris conform horeca cao loonschaal 1 dat elke week op donderdag aan je wordt uitbetaald
  • Je krijgt 8,33% vakantiegeld over je bruto loon en bouwt vakantiedagen op
  • Fooi! Er is bij onze werkgevers een goed fooiverdelingssysteem. Soms tussen de 1,5 en 2 euro netto bovenop je uurloon.

Op de Wadden is het werken en vakantie vieren tegelijk. Als je werkt, verdien je geld en doe je werkervaring op in een team van enthousiaste collega’s. Als je vrij bent, geniet je van de zon, de zee, het strand, de rust en in de zomermaanden het bruisende uitgaansleven. Het mooie is dat je vaak ook zonder ervaring de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen in één van deze functies!

Do we need to say more?

Vito

Keukenhulp Strandpaviljoen Ballum

Daar ga je dan, helemaal alleen op de boot naar Ameland, naar een plek waar je niemand kent. Een echte sprong in het diepe voor mij. Maar wat heeft deze ervaring goed uitgepakt voor mij. Ik had totaal geen ervaring in de keuken maar bij het strandpaviljoen werd ik warm ontvangen en de chef-koks hebben mij alle kneepjes van het vak geleerd. Na 3 maanden kon ik al zelfstandig een lunch draaien. Ik heb mogen werken in een super gezellig team waar ik veel lol mee heb gehad. Ik heb me ook op persoonlijk en sociaal vlak erg ontwikkeld. Het contact met My Working Holiday liep ook super goed. Ze zijn zelfs langs geweest op mijn werkplek! Al met al een super ervaring die ik nooit meer vergeet.

Ilse

Camping Medewerker Parc Koudenburg

In het begin vond ik het super spannend om alleen van huis weg te gaan, met name omdat je niemand kent. Maar toen ik van de boot af stapte voelde ik me gelijk welkom. Iedereen was echt super aardig en voelde me gelijk thuis in het team. Het werk was leuk. Als je een dagje vrij was kon je zo lekker naar het strand!

Tanja

Eetcafé de Boerderij Ameland

Deze zomer wilde ik graag op een van de Waddeneilanden werken, en ik was benieuwd naar de horeca. Via My Working Holiday kwam ik terecht bij eetcafé De Boerderij op Ameland, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Hier krijg je de ruimte om ervaring op te doen, om fouten te maken en om hulp te vragen. Mijn taak is het brengen van dienbladen met drinken, en daarna de lege flesjes, glazen en kopjes weer mee te nemen. Dat betekent erg veel lopen, maar daar raak je al snel aan gewend. Gelukkig ben ik in mijn vrije tijd in een paar minuten aan zee; op de dijk of op het strand en kan ik van mijn vakantie genieten!

Mint

Eetcafé de Boerderij Ameland

Werken met MWH verliep spoedig en alles was goed geregeld. Ik kreeg op elke donderdag altijd netjes mijn salaris over de uren die ik de week ervoor had gewerkt! Het was erg fijn om een tussenpersoon als MWH te hebben. Zeker de communicatie was aangenaam en snel. Ik heb een hele leuke zomer gehad; veel mensen leren kennen en natuurlijk nieuwe ervaringen opgedaan.

Fleur

Strandpaviljoen op Ameland

I had an amazing time! Learned alot about myself but also on the working field, with amazing colleagues that became my friends. Thanks alot for this amazing summer <3

Surfcamp Ameland

Strandpaviljoen Sjoerd Ameland

Strandpaviljoen Sjoerd Ameland

Ik wil mij inschrijven voor een #workingholiday op de Waddeneilanden

De registratie is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je naam

Details

Omschrijf jezelf

Uploads

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

Vacature alert

Algemene voorwaarden

Ben jij enthousiast geraakt?! Je hoeft je alleen maar in te schrijven en aan te geven wie je bent, wat je zoekt en voor welke periode. De rest regelen wij.  Laat je gegevens achter en één van onze recruiters neemt binnen 2 werkdagen contact met je op

Wij kijken uit naar jouw reactie! Cheers -x- Team My Working Holiday

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×