Werken op één van onze eigen Nederlandse Waddeneilanden? Je hoeft natuurlijk niet al te ver van huis te gaan om een onvergetelijke tijd te beleven want ook in Nederland kan je een vakantiegevoel hebben terwijl je ondertussen werkervaring op doet en lekker geld aan het verdienen bent!

 

De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Wanneer je zelf al een keer één of meerdere van onze eilanden hebt bezocht, ken jij het gevoel. Zodra je de veerboot pakt en over de Waddenzee uitkijkt, voel je je een ander mens. Je bent vrij om te genieten! Op de Waddeneilanden hangt een chille vibe en elk eiland heeft hierbij weer zijn eigen charme.

#1 De waddeneilanden: een uniek stukje wereld 

Wist je dat het Waddengebied in 2009 bekroond is tot Werelderfgoed? Daarmee zijn onze eigen Waddeneilanden officieel erkent als ‘uniek voor de wereld’ en mogen ze zich in hetzelfde rijtje rekenen als het Great Barrier Reef in Australië, de Kilimanjaro in Tanzania en de Grand Canyon in Amerika. Daarnaast staan de Frisian Islands, waar de Waddeneilanden onderdeel van zijn, op nr. 30 van de New York Times ’52 Places to go in 2019’ en Friesland op nr. 3 in de Lonely’s Planet’s Best in Europe 2018. Des te meer om hier deel van uit te maken!

#2 Verklein je ecologische voetafdruk en stap op de boot voor dat vakantiegevoel!

Ook niet onbelangrijk. Ben je bewust bezig met het verkleinen van je voetafdruk maar wil je liever niet inleveren op het vakantiegevoel? Dan is het werken of reizen naar één van onze eilanden een geweldig alternatief! Pak in plaats van het vliegtuig naar een tropisch oord dan zeker de auto en de boot naar de Waddeneilanden en wroet met je tenen in het zand of dobber met een cocktail – of beter nog – een lekkere koude Skuumkoppe in zee. Ook niet onbelangrijk: Voor elke kandidaat die via My Working Holiday aan het werk gaat bij één van de prachtige horecabedrijven op de Waddeneilanden planten wij een boom!

medewerker bediening

Werken in de horeca

Op de Waddeneilanden is er met name in de vakantieperiode’s volop werk in de Horeca maar eigenlijk hebben wij het hele jaar door wel vacatures beschikbaar voor mensen die een tijdje op een eiland willen wonen en werken! #eilandleven. Perfect voor je tussenjaar dus!

Werken in de horeca is een leuk maar ook een pittig beroep omdat je helemaal in het drukke hoogseizoen veel lange werkdagen maakt. (Dat is tevens ook weer een voordeel wanneer je geld wilt sparen).  Je ontmoet dagelijks veel leuke mensen en géén dag is hetzelfde!

Mooi meegenomen is ook dat je niet persé ervaring hoeft te hebben in de horeca om op de waddeneilanden aan de slag te kunnen. Op de wadden zijn ze bereid jou te begeleiden en je de fijne kneepjes van het vak te leren.

Je bent een zomer of voor een langere periode in je tussenjaar van huis. Naast het opdoen van werkervaring, is het werken op de Waddeneilanden ook super goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je bent langere tijd van huis, gaat een avontuur aan waarin je nieuwe mensen ontmoet, je aan leert te passen in een nieuwe omgeving, je verantwoordelijkheid moeten nemen, zelfstandig moet zijn en natuurlijk keihard moeten werken en keihard moet genieten.

Werken op de Waddeneilanden is booming! De tientallen jongeren die via My Working Holiday bij onze opdrachtgevers (wat varieert van een camping, restaurant, strandpaviljoen, ijssalon, cafetaria of hotel) aan het werk gingen op Texel, Vlieland, Terschelling Ameland of Schiermonnikoog kwamen na elk zomerseizoen met de meest enthousiaste en mooie verhalen terug naar vaste wal.

De Waddeneilanden bieden dus volop mogelijkheden voor jou ook wanneer je zelf nog geen of weinig ervaring hebt in de horeca!

 

Werken in de Horeca moeilijk?

Het lijkt simpel maar werken in de horeca is zeer divers met veel verschillende taken. Soms kunnen er problemen ontstaan in onverwachte situaties en die moet je snel en direct kunnen oplossen. Je leert hierdoor ook goed om te gaan met stress. Er wordt vaak makkelijk over gedacht, maar als je in de horeca werkt moet je snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden én ook nog eens gastvrij blijven. Verder is inlevingsvermogen belangrijk, je moet goed kunnen inspelen op de wensen en klachten van de gast. Het is hard werken maar na je werkdag geeft het je een voldaan gevoel wanneer jouw gasten met een grote glimlach naar buiten lopen.  Dat moet toch voldoening geven in je werk?

Jij bent belangrijk voor ons

Op de Waddeneilanden is veel leegloop van jongeren die zelf gaan studeren in de grotere steden op vaste wal maar is het hele jaar door druk bezocht door o.a. Nederlandse en Duitse toeristen. De horeca in deze gebieden staan dan ook te springen om enthousiast personeel om de drukte te kunnen behappen. Het is zelfs zo dat sommige restaurants en cafés hun deuren een extra dag, maar soms helemaal moeten sluiten vanwege een schreeuwend tekort aan gekwalificeerd personeel. Naast dat je wat extra geld kunt verdienen, een te gekke tijd zal beleven en werkervaring op kunt doet ben jij in onze ogen dus ook gewoon een ware held wanneer je de restaurants en hotels komt ondersteunen!

 

De beschikbare vacatures

Wij zijn vanaf April op zoek naar mensen die het leuk lijkt om in één van de volgende functies aan de slag te gaan;

 • Camping medewerker
 • Bar medewerker
 • Medewerker Bediening
 • Huishoudmedewerker (hotelkamers & vakantiehuizen)
 • Keukenhulp
 • Afwasser
 • Cafetaria medewerker
 • Ijssalon medewerker
 • Kok

Bekijk hier voor welke bedrijven jij kunt werken!

 

Hoe werkt het?

Je meld je via onze website aan als werkzoekende. Je geeft hierbij aan voor welke periode je beschikbaar bent en wat voor soort werk je precies zoekt. Wij helpen je met je keuze.

Let op! Onze voorkeur gaat uit naar iemand die zo vroeg mogelijk in het seizoen beschikbaar is (dus vanaf april of mei) en de gehele periode bereid is om te blijven werken (tot eind augustus). Dit omdat we voor de zomervakantie inmiddels genoeg krachten hebben.

Wanneer je een tof bedrijf hebt gevonden waar je aan de slag gaat dan regelen wij o.a. het volgende voor jou;

 • Een plek om te overnachten
 • Vergoeding van je maaltijden
 • Vergoeding van je bootreis
 • Een goed salaris (lees hier wat je gaat verdienen!) 
 • Elke donderdag ontvang je je salaris
 • Extra vakantiegeld en vakantiedagen
 • Bovenop je bruto uurloon ontvang je fooi (soms wel 1 tot 2 euro extra per gewerkt uur! Wanneer je fulltime werkt is dit dus tussen de 40 en 80 euro per week extra)

En verder nog;

 • Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team van medewerkers die net als jij voor een korte periode aan de slag zijn op het eiland.
 • Werk op één van de mooiste vakantieplekken van Nederland.
 • Werken met uitzicht op zee en de zon op je gezicht! (lees hier ook onze blog over waarom het werken op het strand zo gezond is).
 • Je maakt vrienden voor het leven!
Werken op de Waddeneilanden

En dit verwachten wij van jou

 • Klantvriendelijkheid
 • Bereid hard te werken
 • Niet bang om een praatje te maken met gasten
 • Je bent voor minimaal 4 weken beschikbaar
 • Je bent gemotiveerd en hebt zin in een #workingholiday in Nederland!

Tot slot een referentie van een Amelander ; – )

“Deze zomer wilde ik graag op een van de Waddeneilanden werken, en ik was benieuwd naar de horeca. Via My Working Holiday kwam ik terecht bij eetcafé De Boerderij op Ameland, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Hier krijg je de ruimte om ervaring op te doen, om fouten te maken en om hulp te vragen. Mijn taak is het brengen van dienbladen met drinken, en daarna de lege flesjes, glazen en kopjes weer mee te nemen. Dat betekent erg veel lopen, maar daar raak je al snel aan gewend. Gelukkig ben ik in mijn vrije tijd in een paar minuten aan zee; op de dijk of op het strand en kan ik van mijn vakantie genieten!”

Wil jij ook werken op de Waddeneilanden? Bekijk de vacatures of schrijf je direct in!

De registratie is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je naam

Details

Omschrijf jezelf

Uploads

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

Vacature alert

Algemene voorwaarden

Ben jij enthousiast geraakt na het lezen van de tekst? Laat dan je gegevens achter en vind jouw tofste baan via #myworkingholiday.  Één van onze recruiters neemt binnen 2 werkdagen contact met je op. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×