#Myworkingholiday: Uitzendbureau voor vakantiewerk

Vakantiewerk vind je bij My Working Holiday! Extra geld bijverdienen en tegelijkertijd ook een leuke zomer hebben? Dat kan met onze vacatures voor vakantiewerk in Nederland en in het buitenland! Ga via een uitzendbureau vakantiewerk doen in een restaurant, hotel, strandpaviljoen, ijssalon of camping. Hoe dat precies werkt? Dat lees je hier.

Hoe werkt een uitzendbureau als My Working Holiday?

Ben je nog nooit via een uitzendbureau aan het werk gegaan bij een opdrachtgever? Dan is dit een groot raadsel voor jou. Wij leggen je daarom graag uit wat wij doen.

My Working Holiday bemiddelt tussen werkgever en werkzoekende en focust zich specifiek op kandidaten die een seizoen vakantiewerk willen gaan doen of een tussenjaar nemen en voor een langere periode ergens aan de slag willen gaan.

Onze focus ligt op een betrokken samenwerking met jou als werkzoekende. Dit doen wij door je te begeleiden naar een leuke werkplek, je te ondersteunen tijdens je werkperiode.

Hoe werkt het? Lees ons stappenplan

Uitzendovereenkomst

Als uitzendkracht ben je een werknemer die in dienst is van een uitzendbureau, in dit geval voor My Working Holiday en op tijdelijke basis wordt uitgeleend aan een ander bedrijf. Als je gaat werken voor een uitzendbureau, dan heet het contract dat je krijgt een uitzendovereenkomst.

Je contract / overeenkomst

Deze overeenkomst heet een Uitzendovereenkomst met uitzendbeding; Een uitzendovereenkomst met uitzendbeding betekent dat je een contract hebt en dus loon krijgt zolang je werkt. Wij werken met 4-wekelijkse contracten die we elke maand met 4 weken verlengen. Samen met je opdrachtgever stemmen wij af hoeveel uur je in die 4 weken werkzaam zal zijn. Word je ziek, dan eindigt het contract op de stopdatum en melden we je indien nodig zien uit dienst bij het UWV.

ABU CAO

In de uitzendbranche geldt vanaf 1 januari 2020 1 CAO, namelijk de ABU Cao.  De uitzend-cao werkt met fases: hoe langer je werkt, hoe verder je komt in het fasesysteem. Elke stap in het fasesysteem betekent meer zekerheid op werk en inkomen. De CAO kent de volgende fases;

Fase A:  duurt max. 78 gewerkte weken

Fase B: duurt max. 4 jaar of 6 contracten

Fase C: contract voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau

Functie-indeling en beloning: inlenersbeloning

Volgens de ABU CAO voor Uitzendkrachten heb je vanaf de eerste werkdag recht op de ‘inlenersbeloning’. Dit betekent dat je recht hebt op hetzelfde loon als iemand die in vaste dienst is bij de opdrachtgever en hetzelfde werk doet (wel afhankelijk van de werkervaring) Ook bij andere vergoedingen zoals vakantiegeld, overwerk, onregelmatigheidstoeslag, onkostenvergoedingen en reiskosten val je onder de inlenersbeloning.

Kort samengevat

Oké oké waarschijnlijk heb je die lap met tekst niet helemaal uitgelezen. Waar het op neer komt is dat jouw werkperiode gewoon goed is geregeld door ons. 

  • Wij regelen een passende werkplek
  • Wij schalen je in conform de cao van de opdrachtgever.
  • Wij betalen je loon netjes en op tijd (elke donderdagmiddag)
  • Wij reserveren vakantiegeld en vakantiedagen voor je
  • Wij dragen jouw sociale premies af waardoor je verzekerd aan het werk bent
  • Wij werken volgens de arbeidswet en zijn NEN-gecertificeerd
  • Wij gaan netjes met jouw persoonsgegevens om
  • Wij zijn jouw vertrouwenspersoon tijdens je werkperiode.
  • Wij hebben een groot netwerk van opdrachtgevers. Is dat ene bedrijf niet helemaal wat je zoekt? Dan kunnen we je bij een andere opdrachtgever aan het werk helpen.

Wil jij ook via ons op Working Holiday? Bekijk onze vacatures op de Waddeneilanden of schrijf je direct in!

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×