Denk jij er aan om een tussenjaar te nemen dit jaar? En wil je naar het buitenland of ga je dit jaar toch liever wat dichter in de buurt aan het werk? Stap op de boot in plaats van het vliegtuig en beleef de tofste maanden op onze eigen Nederlandse Waddeneilanden.

Je kunt in je tussenjaar vakantie vieren, nieuwe mensen ontmoeten & werken en geld verdienen tegelijkertijd. Ja óók in Nederland! Veel studenten die van de havo of het vwo komen kiezen ervoor om een jaartje te gaan werken of te gaan reizen. Nu de meeste jongeren het fijn vinden om dit jaar wat dichter bij huis te blijven is het werken op een Waddeneiland een super goed alternatief!

Lees ook onze blog over het nemen van een tussenjaar.

Surfcamp Ameland

 

Tussenjaar nemen op Ameland, Schier, Vlieland, Terschelling of Texel.

Wanneer je zelf al een keer één of meerdere van onze eilanden hebt bezocht, ken jij het gevoel. Zodra je de veerboot pakt en over de Waddenzee uitkijkt, voel je je een ander mens. Je bent vrij om te genieten! Op de Waddeneilanden hangt een chille vibe en elk eiland heeft hierbij weer zijn eigen charme.

#1 De waddeneilanden: een uniek stukje wereld

Wist je dat het Waddengebied in 2009 bekroond is tot Werelderfgoed? Daarmee zijn onze eigen Waddeneilanden officieel erkent als ‘uniek voor de wereld’ en mogen ze zich in hetzelfde rijtje rekenen als het Great Barrier Reef in Australië, de Kilimanjaro in Tanzania en de Grand Canyon in Amerika. Daarnaast staan de Frisian Islands, waar de Waddeneilanden onderdeel van zijn, op nr. 30 van de New York Times ’52 Places to go in 2019’ en Friesland op nr. 3 in de Lonely’s Planet’s Best in Europe 2018. Des te meer om hier deel van uit te maken!

#2 Verklein je ecologische voetafdruk en stap op de boot voor dat vakantiegevoel!

Ook niet onbelangrijk. Ben je bewust bezig met het verkleinen van je voetafdruk maar wil je liever niet inleveren op het vakantiegevoel? Dan is het werken of reizen naar één van onze eilanden een geweldig alternatief! Pak in plaats van het vliegtuig naar een tropisch oord dan zeker de auto en de boot naar de Waddeneilanden en wroet met je tenen in het zand of dobber met een cocktail – of beter nog – een lekkere koude Skuumkoppe in zee.

Werken in de Horeca 

Op de Waddeneilanden is er met name in de vakantieperiode’s volop werk in de Horeca maar eigenlijk hebben wij het hele jaar door wel vacatures beschikbaar voor mensen die een tijdje op een eiland willen wonen en werken! #eilandleven. Perfect voor je tussenjaar dus!

Werken in de horeca is een leuk maar ook een pittig beroep omdat je helemaal in het drukke hoogseizoen veel lange werkdagen maakt. (Dat is tevens ook weer een voordeel wanneer je geld wilt sparen). Je ontmoet dagelijks veel leuke mensen en géén dag is hetzelfde!

Mooi meegenomen is ook dat je niet persé ervaring hoeft te hebben in de horeca om op de waddeneilanden aan de slag te kunnen. Op de wadden zijn ze bereid jou te begeleiden en je de fijne kneepjes van het vak te leren.

Functies

Op elk eiland werken we met een veel verschillende opdrachtgevers. Van hotels, restaurants, strandpaviljoens en campings tot aan surfscholen en ijssalons. De meeste jongeren werken dan ook in de volgende functies;

– Bediening

– Bar medewerker

– Keukenulp

– Schoonmaker van hotelkamers en vakantiehuizen

– Gastheer / Gastvrouw

– Afwas

– Allround Horecamedewerker

Bekijk hier ook wie onze klanten zijn!

 

Hoe werkt het? 

Wanneer het je leuk lijkt om een tijdje op één van de Waddeneilanden aan de slag te gaan in de horeca dan stuur je ons een e-mail of je schrijft je in onder aan deze pagina of via de inschrijfpagina. Wij nemen dan contact met jou op om je voorkeuren door te nemen en gaan dan voor jou op zoek naar een passende werkplek.

Wat krijg ik?

Wanneer je een tof bedrijf hebt gevonden waar je aan de slag gaat dan regelen wij o.a. het volgende voor jou;

Een plek om te overnachten. Meestal slaap je in een kamer in een personeelshuis op het eiland waar je de keuken en de badkamer deelt met jouw collega’s. In het hoogseizoen (zomerperiode en vakanties) kan het zijn dat je tijdelijk een slaapkamer deelt met een collega. 
Vergoeding van je maaltijden. Op werkdagen kun je altijd mee-eten in het restaurant waar je voor werkt. Afhankelijk van het bedrijf waar je voor komt te werken wordt je ontbijt, lunch en diner dus verzorgd tijdens werkdagen. Als je niet werkt kun je in het personeelshuis zelf een maaltijd bereiden in de keuken. 
Vergoeding van je bootreis. Je ticket voor de boot wordt volledig vergoedt. Soms worden ook je km’s en kosten voor het OV vergoedt. Dit is niet bij elke opdrachtgever zo. 
Een goed salaris. Wij werken in principe vrijwel altijd met een salaris conform horeca cao schaal 1. Hier kun je bekijken welk salaris dat is. Soms wil een opdrachtgever in overleg wel een hoger salaris geven. Meestal is dit wanneer je al wat jaren ervaring hebt in de Horeca. Dat is iets waar we samen over kunnen onderhandelen. 
Wekelijkse betaling van je salaris. Elke donderdagmiddag ontvang je van ons je salaris op je rekening van de uren die je de week ervoor hebt gewerkt. Je hoeft dus nooit zelf achter je geld aan te gaan. Dit doen wij voor jou. 
Extra vakantiegeld en vakantiedagen. Je bouwt bij ons 8,33% vakantiegeld en vakantiedagen op bovenop je salaris. Dit kun je elk moment laten uitbetalen. 
Fooi. Bovenop je bruto uurloon ontvang je fooi (soms wel 1 tot 2 euro extra per gewerkt uur! Wanneer je fulltime werkt is dit dus tussen de 40 en 80 euro per week extra). 

Flexibel, fulltime of partime werk. Je maakt gemiddeld werkweken van ongeveer 32 tot 40 uur in de week. Het kan ook zijn dat je in het laagseizoen gemiddeld 24 uur per week werkt. Een beetje afhankelijk van de drukte dus. Het kan ook zijn dat je alleen part-time of juist full-time wil werken. Dit is allemaal te overleggen. Je krijgt vanuit ons een uitzendovereenkomst aangeboden en bent dus volledig flexibel.

En verder nog;

– Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team van jongeren die net als jij voor een avontuur een korte periode aan de slag zijn op het eiland. De gemiddelde leeftijd van ons personeel ligt tussen de 16 en 23 jaar. We hebben ook opdrachtgevers waar de gemiddelde leeftijd juist 30 jaar is.

– Je komt te werken op op één van de mooiste vakantieplekken van Nederland. De Waddeneilanden zijn zo divers! Je hebt het strand, de duinen, bossen het uitgaan en altijd vrolijke gasten aan je tafel.

– Werken met uitzicht op zee en de zon op je gezicht! (lees hier ook onze blog over waarom het werken op het strand zo gezond is).

– Je maakt vrienden voor het leven!

klein vaarwater

“Deze zomer wilde ik graag op een van de Waddeneilanden werken, en ik was benieuwd naar de horeca. Via My Working Holiday kwam ik terecht bij eetcafé De Boerderij op Ameland, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Hier krijg je de ruimte om ervaring op te doen, om fouten te maken en om hulp te vragen. Mijn taak is het brengen van dienbladen met drinken, en daarna de lege flesjes, glazen en kopjes weer mee te nemen. Dat betekent erg veel lopen, maar daar raak je al snel aan gewend. Gelukkig ben ik in mijn vrije tijd in een paar minuten aan zee; op de dijk of op het strand en kan ik van mijn vakantie genieten!”Tanja

Kom ook ons team versterken op de Waddeneilanden! 

Liefs Team My Working Holiday & al onze werkgevers op de Wadden

Inschrijven

De registratie is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Je naam

Details

Omschrijf jezelf

Uploads

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

De maximaal toegestane bestandsgrootte is 2MB

Vacature alert

Algemene voorwaarden

Ben jij enthousiast geraakt na het lezen van de tekst? Laat dan je gegevens achter en vind jouw tofste baan via #myworkingholiday.  Één van onze recruiters neemt binnen 2 werkdagen contact met je op. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×