staycation

Staycation: Wat te doen tijdens corona? 5 tips!

Nu iedereen door het Coronavirus zoveel mogelijk verplicht thuis moet werken en thuis moet blijven, hebben we ineens heel veel tijd over! Normaal gesproken zouden wij zeggen: plan je volgende (werk) vakantie! Maar in deze onzekere periode weet je helemaal niet wanneer je je vakantie of #workingholiday al kunt plannen. Wat kun je in plaats daarvan wél doen om die relaxte vakantie vibes een beetje in huis te krijgen? Wij geven je 5 tips om het beste te halen uit je verplichte staycation!

1. Kijk reisseries & reisfilms of lees reisboeken

Onze tips!

Series

 1. Groot-Brittannie: Peaky Blinders, The Crown (beiden Netflix)
 2. VS: Virgin River, Gilmore Girls, Chesapeake Shores (allemaal Netflix)
 3. Filipijnen: Expeditie Robinson (Videoland)
 4. Scandinavie: The Bridge, Rita (beiden Netflix)

Films

 1. Wad: Overleven op de Grens van Water en Land (2018 )
 2. The Motorcycle Diaries (2004)
 3. Tracks (2013)
 4. Into the Wild (2007)
 5. The Beach (2000)
 6. Slumdog Millionaire (2008)

Boeken

 1. Ultieme Bestemmingen – Lonely Planet
 2. Atlas Obscura – Joshua Foer, Dylan Thuras en Ella Morton
 3. 365 dagen onderweg – Floortje Dessing
 4. Backpack Bestemmingen – Roëll de Ram
 5. De Zeven Zusters-reeks van Lucinda Riley
 6. The Worlds’ best Streetfood – Lonely Planet
 7. Wanderlust – Anne de Buck

2. Work that summerbody

De zomer komt er weer aan en we gaan weer minder kleding dragen, de beste reden is natuurlijk om je lichaam fit te krijgen! Al die wintervetjes moeten er weer af. Daar heb jij nu mooi de tijd voor!

Summer body challenge
Er zijn ontzettend veel challenges. Voor een challenge moet je wel een doorzetter zijn, elke dag wordt het een stukje zwaarder. Je hebt bijvoorbeeld de plank challenge, waarbij je elke dag een aantal seconden moet planken, elke dag wordt dit zwaarder. Ook is er de squad challenge, je begint dan met 50 squads op een dag en elke dag komen er meer squads bij.

Mini work-outs
Een half uur bewegen per dag is al voldoende. Download bijvoorbeeld de app 7-minute workout. Deze app heeft allerlei work-outs die maar zeven minuten duren. Als je geen zin hebt om een uur lang te sporten, is dit de perfecte uitweg om toch in beweging te blijven. Super chill! Wil je jezelf toch wat meer uitdagen? Kies dan voor de app fitify. Fitify is de ultieme work-out om gewicht te verliezen, vet te verbranden, spieren & kracht op te bouwen. Met meer dan 850 oefeningen in de work-out app is je dagelijkse work-out altijd nieuw, leuk en effectief! De trainingsprogramma’s kun je aanpassen aan je ervaring, doel en keuze van tijd. Elke work-out is afgestemd op je persoonlijke niveau van fitness om je de beste resultaten te doen behalen. Je hebt de gratis versie en de pro versie. 

Volg lessen van je eigen sportschool of personal trainer. 

Een aantal tips: Calipsofitstudio, Personal trainer Danny Hut of Open Yoga 

Yoga With Adrienne

Voor fantastische gratis yogalessen volg je Yoga With Adrienne op Youtube. 

Of ga all te way met eindbaas Joe Rogan & guru Wim Hof die hun beste tips en tricks delen voor goede quarantaine workouts.  

Het is moeilijk te geloven als je zijn lichaam ziet, maar Joe Rogan is alweer 52 jaar oud. Hij is dan ook één van de meest fanatieke gozers wat betreft workouts, voeding en optimale gezondheid. De Hollandse guru/tovenaar/held Wim Hof deelt zijn beste tips in deze informatieve video om de strijd aan te gaan tegen het coronavirus en de daarbij behorende lockdown. Hij heeft zowel praktische tips om je immuunsysteem te boosten en ook om je geest te kalmeren. Check de video’s hieronder. 

https://youtu.be/HFPjKxiXORUhttps://youtu.be/OmjfZEXXnIc

3. Leer een nieuwe taal met de Duolingo app

Leren met Duolingo is leuk en verslavend. Verdien punten voor goede antwoorden, speel tegen de klok en bereik hogere niveaus. Een taal leren op Duolingo is helemaal gratis, maar je kunt advertenties verwijderen en gratis onderwijs steunen met Plus

4. Volg een online horeca training bij My Working Holiday

Om de horeca een helpende hand te bieden is er een speciaal extra Horeca Strikes Back module ontwikkeld. In deze module krijgen medewerkers extra trainingen over hygiëne in de horeca. Alle horecateams krijgen hiermee een maand toegang te geven tot de complete Online Horeca Academy. Zo kunnen horeca thuisblijvers tijdens hun tijd meer dan 250+ trainingen bekijken om klaargestoomd te worden voor het aankomende seizoen.

Wil jij je alvast klaarstomen voor het horeca seizoen? Volg dan via ons online horeca trainingen. Kies o.a. uit;

 • Inwerkmodules
 • Horecatechnieken
 • Gastenreis
 • Drankenkennis
 • Menukennis
 • Upsellen
 • Gastvrijheid
 • Leidinggeven
 • Barista
 • Thee
 • Bieren

Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@myworkingholiday.nl met als onderwerp ‘aanmelding Online Horeca Academy’. 

vlogcamera

5. Leer vloggen en ga voor ons aan het werk als content creator

Wij zijn voor komend zomerseizoen nog op zoek naar iemand die naast het werken in de horeca en het leven op de Waddeneilanden voor ons aan het werk gaat als ‘content creator’. Wil jij hiervoor in aanmerking komen? Pak je camera en start met vloggen! 

Vloggers rule the world, en wij snappen wel waarom. Met jouw korte videoblogs, waarin je de volgers van My Working Holiday meeneemt in jouw dagelijks leven, weet jij volgers steeds weer te boeien. Denk jij nu: “leren vloggen wil ik ook?!” Check dan gauw deze tips & tricks en word een echte pro!

Stuur je vlog naar ons op en wellicht wordt jij deze zomer onze content creator op de Waddeneilanden!

Ja, ik wil mijn steentje bijdragen in de Horeca & Toerisme na de coronacrisis!

Hopelijk zit je veilig en gezond thuis. Juist in deze tijd realiseren wij ons hoe dankbaar we mogen zijn dat wij normaal gesproken de wereld kunnen ontdekken. We hopen dan ook snel weer met z’n allen te kunnen reizen. 2020 is gelukkig nog lang niet voorbij, dus er is nog genoeg tijd om in de nabije toekomst op #workingholiday te gaan. 

Wanneer deze situatie voorbij is hebben werkgevers op de Waddeneilanden of in Europa jou harder nodig dan ooit. Jij kunt nu alvast de mogelijkheden ontdekken. Laat ons gerust weten waar je naar op zoek bent en dan zullen wij samen met jou kijken naar een geschikte en verantwoorde startdatum!

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Succes! Je ontvangt vanaf nu de nieuwste vacatures in je mailbox!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×