Wat verdien je in de horeca? Nieuw salaris in 2022

 

wat verdien je in de horeca Nieuwe salarissen!

Whoop whoop! Loonsverhoging! Vandaag is definitief bekend geworden dat de horeca cao per 1 januari 2022 weer is gewijzigd. Het loon in de horeca gaat daarmee ook met 3% omhoog! Lijkt niet veel? Ga eens na; Stel je voor dat je een jaar lang 38 uur per week werkt, dan verdien je ten opzichte van het jaar ervoor toch even 500 euries per jaar meer!

Wat verdien je aan salaris in de horeca in 2022?

De meeste horecabedrijven hanteren de horeca cao wat inhoudt dat jij recht hebt op een minimum bruto uurloon wat in de cao wordt bepaald. Het bruto uurloon is het uurloon waar jouw werkgever nog belasting en premies over moet afdragen. Het loon wat je op je rekening gestort krijgt is een netto bedrag en dus altijd lager dan het bruto uurloon.

Wanneer jij 10 euro per uur verdiend en je werkt 38 uur per week dan krijg je geen €380 salaris gestort maar ongeveer €340 euro. Wel zo handig want zo hoef je zelf niks meer af te dragen aan de belasting en ben je door je werkgever verzekerd voor ziekte of bedrijfsongevallen. Na een half jaar bouw je zelfs geld op voor je pensioen! Wat zijn dan de minimumlonen in de horeca? De uurlonen in het horeca cao wordt elk half jaar verhoogd. Zo ook per 1 januari 2022.

Afhankelijk van je ervaring, functie en verantwoordelijkheden kan je volgens de horeca cao in een bepaalde referentiefunctie worden ingeschaald waar een hoger salaris aan vast hangt. Indien dit het geval is dan bespreken wij samen  in welke functie jij valt om zo tot een passend salaris te komen!

Leeftijd Schaal 1 & 2
21 jaar + € 10,48
20 jaar € 9,43
19 jaar € 8,38
18 jaar € 7,33
17 jaar € 6,14
16 jaar € 5,62
15 jaar € 4,15

Wat voor fooi krijg je in de horeca?

Yes baby fooi!

De fooi in de horeca op de vakantieplekken is niet het fooi dat je gewend bent in je eigen stad of dorp. Vakantiegangers zijn meestal vrolijk en gul waardoor jij per uur wel 1,5 euro tot 2 euro bovenop je salaris aan fooi verdient. Dit betekent bij een volle werkweek van 40 uur dat je wekelijks tussen de 60 of 80 euro extra krijgt.  Dit is meer dan €300 euro per maand extra!

Niet verkeerd toch? Ook werken in de horeca? Bekijk onze vacatures!